لیگ SCRATCH
کشف کهکشانی از جنس طلا
سلام فضانورد کوچولو چی شده؟ کنجکاو شدی ببینی کهکشان ها چی هستن؟ خب. پس کمی حوصله داشته باش من برات توضیحات کاملی رو در مورد کهکشان ها میدم. کهکشان ها بزرگترین قطعات جهان هستن. کهکشان ها حاوی ستاره ها و گاز و گرد و غبارند. بچه ها، کوچکترین کهکشان ها حدود 10 میلیون ستاره تو خودشون دارن. به این نوع کهکشان های کوچک، کهکشان های کوتوله میگن.
دانشمندان کوچولوی انجمن mosittocupبرای اولین بار کنجکاو به دیدن کهکشان کوتوله نادر از جنس فلزات سنگین و گرانبها مثل طلا، پلاتین و نقره شدن. به علت ارزش بالای عنصرهایی مثل طلا، نقره، پلاتین و اورانیوم، و عدم وجود پروسه تولید این عنصرها در زمین و منظومه شمسی تصمیم سفر به کهکشانی از جنس طلا گرفتن . چرا که این عنصرها در فرایند سنتز هستهای و در جریان برخورد و انفجار ستارههای نوترونی چگال با سرعت بسیار بالا تولید شدن و از طریق سنگهای آسمانی در زمان تشکیل منظومه شمسی به سیاره آبی ما منتقل می شوند.
طبق مطالعه ی دانشمندان کوچک ما مهمترین دلیل کمیابی عنصرهای سنگین و خاص مثل طلا، خاستگاه دوردست این عناصر است، چرا که این عناصر در جریان برخورد سریع ستارههای نوترونی با سرعت غیرقابل تصور تشکیل میشوند. فرایند تولید این عنصرهای سنگین تا حدی انرژیبر است که نمیتوان آنها را در پیشرفتهترین آزمایشگاههای جهان تولید کرد.
زباله های فضایی
سوال من از شما ربوآموران کوچک این است که آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که ماهواره هایی که به فضا می روند و در مدارزمین قرار گرفته می شوند ،بعد از اتمام ماموریت چه اتفاقی برایشان می افته ؟ آیا به مکان اولیه شان یعنی همان مکانی که از آنجا پرتاب شدن، بر میگردن ؟
این ماهواره ها بعد از اصابت به جو زمین و بر اثر اصطحکاک می سوزند ولی بعضی از آنها بطورکامل نسوخته بلکه در دریا و یا روی زمین فرود می آیند.
بعضی از ماهواره ها هم با اتمام ماموریتشان همچنان به دور زمین در حال چرخیدن هستند . البته ماهواره هایی هم هستن که به دلیل پدید آمدن مشکلاتی قبل از اتمام ماموریتشان در همان فضا منفجر شدن و از آنها هزاران تکه ده سانتی متری یا کمتر از ده سانتی متر به جا مانده. نکته بسیار جالب این است که 90 درصد از اجسامی که هم اکنون به دور زمین در حال چرخش هستن همین ماهوره های از رده خارج شده و یا همین اجسام ریز هستن؛ به همه اینها می گوین: زباله های فضایی و یا پس ماندهای فضایی .
ما فکر می کنیم که این زباله ها به خودی خود برای ما ضرری ندارند ( البته بماند که تکه هایی که به زمین می رسند به کجاها برخورد میکنن ؟!) اما آنچه بسیار مسئله ساز شده است برای خود فضا شناسان می باشد : این قطعات می توانند با سرعت 30000 یا 40000 کیلومتر بر ساعت به فضا پیماها برخورد کنن یعنی با سرعتی بیشتر از یک گلوله که 25000 کیلومتر بر ساعت است. راه حلی که برای تمیز کردن فضا از طرف دانشمندان کوچک ما پیشنهاد شد این بود که رباتی به فضا بفرستن که این ماهواره های از رده خارج شده را به دام انداخته و توسط لیزری که نیرویش را از نور خورشید می گیره آنها را به قطعات ریزتر تبدیل کنن و بعد برای بازیافت به ایستگاه بین المللی برگردانن و قرار شد این ایده را در تاریخ 22 و 23 اسفند ماه در مجموعه ی باشگاه رباتیک باغ کتاب تهران به نمایش بگذارند.
سناریو:
اسپرایت اصلی این برنامه یک فضانورد است که وظیفه ی آن پیدا کردن عناصر با ارزش همچون طلا از کهکشان طلا می باشد، بازیکن، هدایتگر این فضانورد در بازی می باشد که می تواند با کلیدهای بالا و پایین آن را هدایت کند، سرعت حرکت فضانورد در طول بازی یکسان است و بازیکن نمی تواند سرعت آن را تغییر دهد.
در حین حرکت در طول بازی عناصر طلا وجود دارد که بازیکن بایستی با اسپرایت اصلی آنها را جمع کند، این عناصر برای زنده ماندن فضانورد در طول سفر به کهکشان طلا لازم است. هربار که فضانورد با زباله های فضایی همچون زباله های به جا مانده از ماهواره های نظامی و سفینه های فضایی که در سر راه قرار دارند برخورد کند و یا داخل سیاه چاله های فضایی بیفتد تمام طلاهای به دست آورده از بین می رود و یک فرصت زنده ماندن به فضانورد داده می شود. مسافتی که فضانورد در طول بازی از ابتدا تا انتها طی کرده است به عنوان رکورد بازیکن ثبت می شود. فضانورد باید بتواند کهکشان طلا را از شر زباله های فضایی نجات دهد.
روند مسابقه به شرح زیر است :
-
به هر گروه از شرکت کنندگان mosittocup یک سناریو که حاوی فلوچارت طراحی بازی در رابطه با کشف کهکشانی از جنس طلا و پاکسازی آن از زباله های فضایی است داده می شود.
-
زمان مسابقه به سه بخش از ساعت 10:30 الی 13، 14 تا 16:30 و 17 الی 19 تقسیم بندی می شود.
-
پیاده سازی کامل سناریو اجباری نیست و هر گروه می تواند فلوچارت مورد نظر خود را پیاده کرده و امتیاز آن مرحله را کسب کند.(در صورت صرف نظر کردن از فلوچارت هر برنامه امتیاز آن کسر می گردد)
-
در پیاده سازی این بازی سه سوال به عنوان چالش برای ربوآموزان در نظر گرفته شده است که در صورت اعمال این چالش ها به برنامه به ازای هر یک 5 امتیاز به مجموع امتیازات کسب شده اضافه می شود.
-
گروهی امتیاز کامل کسب می کند که تمامی فلوچارت ها را به درستی پیاده کرده و در طول مسابقه خطایی مرتکب نشده باشد.
-
در صورت عدم رعایت نظم مسابقه و عدم همکاری مناسب با اعضای گروه از امتیاز کل گروه کسر می شود و همچنین لازم به ذکر است که رعایت نظم فردی و گروهی تا انتهای مسابقه منجر به کسب 10 امتیاز تشویقی می گردد.
-
هر گروه مجاز به پرسیدن سه سوال از راهنمایان می باشد که در صورت پرسیدن سوال اضافه منجر به کسر 5 امتیاز از مجموع امتیازات آنها می شود.
نحوه ی امتیازدهی:
عنوان |
امتیاز |
مرحله صفر |
20 |
مرحله یک |
20 |
مرحله دو |
25 |
مرحله سه |
25 |
کار گروهی |
10 |